۹ شهریور ۱۳۹۳
کد خبر : 6235 تاریخ انتشار خبر : ۲۷ مرداد ۱۳۹۲
چاپ مطلب | ارسال به شبکه های اجتماعی

مدیر جهاد کشاورزی سرباز در گفتگو با خبرنگار پاپایا خبر داد: از دود برگهای خشک پاپایا برای درمان بیماری آسم استفاده میشود .

 بهترین مقطع   برداشت   میوه  جهت استفاده مصرف کنندگان  ،  زمانی  است که ۸۰ درصد پوست میوه پاپایا رنگ گرفته باشد، در این  مرحله  طعم میوه  به  خوشمزه ترین حالت  خود  در  خواهدآمد و.متوسط برداشت پاپایا از هر درخت در سال ۳۴ کیلو گرم است. مدیرجهاد کشاورزی شهرستان  سرباز    ادامه داد   میوه پاپایا در اکثر مناطق […]

 بهترین مقطع   برداشت   میوه  جهت استفاده مصرف کنندگان  ،  زمانی  است که ۸۰ درصد پوست میوه پاپایا رنگ گرفته باشد، در این  مرحله  طعم میوه  به  خوشمزه ترین حالت  خود  در  خواهدآمد و.متوسط برداشت پاپایا از هر درخت در سال ۳۴ کیلو گرم است.DSCN2691_001

مدیرجهاد کشاورزی شهرستان  سرباز    ادامه داد   میوه پاپایا در اکثر مناطق بخش های مرکزی ، پارود و سرباز شهرستان سرباز بویژه در منطقه حاجی آباد کیشکور بصورت کشت مخلوط در بین سایر محصولات باغی شهرستان کشت میگردد.

شیرزاد کمالی  خاطر نشان کرد : شهرستان سرباز به لحاظ دارا بودن شرایط خاص اقلیمی یکی از مناطق مهم تولید میوه های گرمسیری و نیمه گرمسیری در جنوب استان سیستان و بلوچستان میباشد که دارای پتانسیلهای بالقوه و بالفعل فراوان در زمینه کشت و تولید این میوه های مهم است. مهمترین گونه های درخشان میوه گرمسیری عبارتند از موز-انبه-گواوا-چیکو شریفه(سیتاپل)و پاپایا. امروزه تولید میوه،به ویژه میوه های گرمسیری به یکی از پر منفعت ترین بخشهای کشاورزی در اکثر کشورهای مستعد کشت و کار آنها تبدیل شده است که علاوه بر تامین نیاز بازارهای داخلی ،در ردیف اقلام صادراتی روبه رشد غیر نفتی نیز بشمار می روند.ppp_001

به گفته وی: خربزه درختی از خانواده caricaceae  و از جنس carica  می باشد.نامهای عمومی آن پاپایا،پاپاو،پاوپاو،پیامیر،ملونن بوم،لکوزا،مامائو،ماموئیرو،و موگووا می باشند.خربزه درختی یک گیاه علفی بزرگ با ساقه منفرد و راست می باشد که میتواند تا ارتفاع بیش از نه متر رشد کند و به یک تاج دارای برگهای بزرگ منتهی میشود

ایشان در ادامه گفتند : درخت نر و ماده آن روی پایه های جدا از هم قرار دارند.میوه خربزه درختی از نظر ظاهری شبیه خربزه و از حیث شکل کروی،گلابی شکل،تخم مرغی یا کشیده است.اندازه میوه از۲۵۵ گرم تا ۸/۶ کیلو گرم متغیر بوده و ضخامت گوشت آن ۵/۱تا۴ سانتی متر می باشد.

 کمالی  با بیان  اینکه خربزه درختی با بذر تکثیر میشود اذعان داشت :.در مورد فاصله بین گیاهان و بین ردیفها عموما سیستم یک ردیفه اجرا میشود که در آن فاصله بین گیاهان از ۱/۸تا۳ متر و فاصله بین ردیفها از ۸/۱تا ۶/۳ متر متغیر است. برداشت پاپایا  وقتی ساده است که بتوان با دست میوه را گرفت و چید.در حالی که درختان بلندتر میشوند باید از امکانات خاص برداشت نظیر تیرکها و نردبانها استفاده کرد.زمانی که ۸۰ درصد پوست میوه پاپایا رنگ گرفته باشد،طعم میوه خوشمزه خواهد بود.متوسط برداشت پاپایا از هر درخت در سال ۳۴ کیلو گرم است.

وی با اشاره به اینکه خربزه درختی از لحاظ مواد غذایی منبع خوبی از کلسیم و منبع ممتازی از پیش ویتامین A و اسید اسکوربیک است اظهار داشت : .خربزه درختی تازه بعنوان میوه صبحانه ای یا دسری یا بصورت سالاد مصرف میگردد.خربزه درختی به اشکال مختلفی مثل ورقه های خشک شده،لقمه و تکه های لازم برای سالادهای میوه ای گرمسیری یا بصورت پوره لازم برای آبمیوه و مایه شهد،معمولا یخ زده و بعنوان شهد کمپوت شده،نوشابه های مختلط و مرباها فرآوری می شود.پاپایا ماده اصلی لازم برای عمل آوری مجدد بسیاری از فراورده ها می باشد.p_001

کمالی در خصوص  برداشت پاپایا   خاطرنشان کرد: میوه پاپایا پس از رسیدن به مرحله رسیدگی به رنگ زرد در می آید. و در این مرحله کشاورز در حالیکه پای درخت ایستاده،با استفاده از چنگک اقدام به چیدن میوه های رسیده می نماید. البته بایستی دقت شود در صورت افتادن میوه رسیده بر روی زمین، بدلیل نرمی بافت میوه، به میوه آسیب رسیده و علاوه بر از دست دادن بازارپسندی بدلیل فسادپذیری بالا قابلیت نگهداری و انبارداری نخواهد داشت. لذا  دو نفر در حالیکه یک چادر برزنتی را در پای درخت و بالاتر از سطح زمین نگهداشته اند، یکنفر با استفاده از چنگگ اقدام به چیدن محصول رسیده می نماید تا از افتادن میوه بر روی زمین و آسیب دیدن آن جلوگیری شود.pp_001

این مسئول یادآور شد: پاپاین یک آنزیم است که پروتئین ها را هضم کرده و بعنوان ترد کننده گوشت،داروی هضم در صنعت دارو سازی،در صنایع دباغی و در ساخت آدامس بکار میرود.برای بدست آوردن پاپائین میوه ها را خراش داده و شیرابه را در کاسه ها جمع آوری و خشک مینمایند.

از میوه پاپایا مربا نیز تهیه میشود.

 شیرزاد کمالی در خصوص خواص و  کاربرد  و استفاده دارویی از پاپایا اظهار داشت : اگر پاپاین را قبل از استخراج روغن ماهی تن به آن اضافه کنیم باعث میشود که ویتامینAوD2 در روغن تن افزایش یابد.این روغن در صنایع خمیردندان سازی،کرم،صابون،وسایل آرایشی و داروئی جهت درمان مصرف دارد.پاپاین در معالجه زخم معده،دیفتری،کاهش ورم،کاهش تب و بهم آمیختگی غیر طبیعی پس از عملهای جراحی استفاده میشود.

برگهای خشک پاپایا را جهت بهبود بیماری آسم دود میدهند.همچنین از پاپایا بعنوان آنتی بیوتیک در مصرف پزشکی و جلوگیری از بیماریهای قارچی و باکتریایی استفاده میکنند.

وی افزود: بذرها سیاه رنگ میباشند که به تعداد زیادی روی گوشت میوه قرار گرفته اند و ماده ای شفاف و کمی ترش مزه اطراف آنها را پوشانده است.رنگ میوه در ابتدا سبز روشن است که پس از رسیدن کامل تبدیل به رنگ زرد و یا نارنجی میشود. رنگ داخل میوه پس از رسیدن کامل نیز قرمز است.در برگ و ساقه درخت پاپایا یک نوع آلکالوئید بنام گارپن که مقوی قلب است نیز یافت میشود.

 plants71_001

kharboze derakhti_001 

 

 

.

 

 


۴ دیدگاه

  1. علی

    سلام .باور کنید الان نزدیک دو ماهه که دنبال این میوه یا بذر میوه جهت کاشتن هستم اما بی فایده است فکر کنم یه بار همایمیل بهتون زدم اما خب …..
    ممنونمی شم راهنمایی دوستانو جهت دریافت یا چگونگی بدست آموردن نهال یا بذر درخت پاپایا را داشته باشم . با تشکر

  2. مرتضی

    با سلام خیلی وقته دونبال بذر یا نهال پاپایا هستم اما موفق نشدم لطفا راهنمای کنید با تشکر

  3. حیدر

    حیدر
    ۹۲/۱۲/۲۶
    باسلام دوستانی که توانایی بازاریابی وفروش میوه پاپایا ویا هرمیوه ی گرمسیری را درایران داشته باشند دعوت به همکاری مینماییم

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *





6 + = 15

شما می‌توانید از این دستورات HTML استفاده کنید: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

p_001
آرشیو
نظرسنجی

به نظر شما کدام یک از مشکلات زیر در اولویت پیگیری شهرستان سرباز و حومه قرار دارد؟

نتیجه نظرسنجی

Loading ... Loading ...